woensdag 24 september 2014

Herfstpark Schilderij

Herfstpark

Ik heb een herfstpark geschilderd voor het vak beeldend vorming. Ik heb de tussenstappen laten zien die ik heb genomen en vooral erg creatief geweest. Als tip wil ik meegeven dat heel erg veel mensen denken dat ze niet creatief genoeg zijn om iets te schilderen, tekenen of de kleien. Begin met een begin en knutsel en verander en begin desnoods nog een keer opnieuw. Dit is het resultaat

Stap 1: zorg voor goed materiaal

Stap 2: zorg voor schoon water en een bakje waar je in kunt mengen


Stap 3: begin met het gras zodat je een basis hebt

Stap 4: begin met de lucht want daaroverheen kun je schilderen

Stap 5: veeg met een niet al te natte kwast je blauwe verf heen en weer


Stap 6: met een hele dunne kwast (in dit geval een eyeliner kwastje) maak je bomen

Stap 7: maak de bomen met deze 2 kleuren. Hoe donker of licht je het wilt mag je zelf creatief in zijn. 

Stap 8: druk met de kwast overal op de plaatsen waar je bladeren wilt hebben. Gebruik verschillende kleuren voor extra effect


Stap 9: wit en zwart mengen voor een grindpad. 

Eindresultaat Stadspark Juffouw Marwa



Mindmap

Mindmap voor taal.
Taal is meer dan spelling en woordjes leren. Je hebt zoveel uitgangen met betrekking tot taal. En al deze domeinen hebben ook weer vertakkingen die erg belangrijk zijn voor de taalontwikkeling van het kind. Dit kan op oudere leeftijd aangeleerd worden maar het is zeker aan te raden om hier al jongs af mee te beginnen en vooral erg veel te oefenen. 



Vind de klik met een paperclip!



De paperclip opdracht.

Wisten jullie dat kinderen die tussen de 5 en 9 jaar zijn veel meer dingen kunnen ontwerpen dan een volwassen persoon? Ik ben op de creatieve S gekomen. Vergeet niet dat met een opdracht als deze je echt je creativiteit kunt gebruiken en onthoud altijd, niks is fout! 
Juffrouw Marwa 



dinsdag 9 september 2014

Welkom

Lieve lezers,

Mijn naam is Marwa Abbas. Ik ben 21 jaar en ik kom uit Zeist.
Momenteel studeer ik PABO aan de Hoge School van Utrecht. Ik zit in mijn eerste jaar dus alles is ook voor mij nog nieuw en zoeken. Ik hoop door middel van dit blog informatie en ervaringen met jullie te delen.

Ik loop op dit moment stage in Driebergen in groep 8. Ik heb het erg naar mijn zin en leer elke dag nieuwe dingen om in de toekomst een goede juffrouw te worden!

Veel leesplezier!