dinsdag 21 oktober 2014

Reflectieformulier Beeldende Vorming

Reflectieformulier Beeldend Vorming




Grafische partituur

Voor het vak muziek hebben we gedurende de lessen uitgevonden wat een grafische partituur was en daar ook mee aan de slag gegaan. Nu was de opdracht om zelf een grafische partituur te maken en de volgende elementen daarin terug te laten komen. Duur, hoogte, klank, kleur, en sterkte.
Ik heb hier nog nooit mee gewerkt en dit was voor mij best even zoeken hoe ik dit het best kon verwoorden in een grafische partituur. Dit is denk ik voor een eerste keer goed gelukt haha. Deze opdracht is leuk om in de bovenbouw te doen want je leert de kinderen vooral te laten denken over hoe ze een bepaalde random vorm kunnen zien als een geluid. In mijn grafische partituur komen deze verschillende componenten aan bod.

Op afbeelding 3 is vooral de klank terug te zien, door de vormen en de bogen kun  je zelf een bepaald geluid voorstellen. Bij afbeelding 5 zie je vooral de sterkte, er staat een boem in dus dat mag je helemaal zelf interpreteren hoe hard je dit wilt uitvoeren. Kan door middel van een bonk op de tafel als gewoon een hard roepgeluid. Op afbeelding 2 zie je vooral hoog en laag terug komen. Dat is de zien aan de punten die op verschillende hoogte zitten. en op afbeelding 1 zie je de duur. Je kunt een beginstuk laag beginnen en dan lang aanhouden en steeds hoger opgaan en dezelfde lengte aanhouden maar lager in je stem verwerken.


Ruimtelijke constructie van karton

Voor het vak Beelende Vorming hebben wij een wezen moeten maken uit karton. De opdracht moest een ruimtelijk en constructief zijn. We mochten geen materiaal gebruiken behalve karton, een schaar en een mes om het karton mee te snijden. Mijn groepslid was Dionne en samen zijn wij tot dit resultaat gekomen. De kunst van deze opdracht is dat je vooral heel erg veel moet nadenken over hoe het allemaal blijft staan zonder lijm te gebruiken. Ik vond dit een erg leuke opdracht want ik had het nog nooit gedaan en het resultaat mag er zeker wezen met dank aan Dionne en mij! We hebben natuurlijk gedurende het proces foto's gemaakt zodat jullie mee krijgen waar we zijn begonnen en hoe we uiteindelijk tot dit resultaat gekomen zijn. Dit is een leuke opdracht voor de kinderen in de bovenbouw want we kunnen goed samenwerken en nadenken over een bepaald  plan en doel.

Op foto 1 beginnen we met het snijden van een lichaam. We hebben besloten om hier een rond lichaam van de maken en daarna er oren en handen aan te maken. Op foto 2 is te zien hoe we een oor inschuiven op het lichaam. Dat doen we door middel van een gesneden standaard die is voorzien van 2 sneeën aan beide kanten die zo op het lichaam geschoven kan worden en aan de andere kant het oor in geschoven kan worden. Dit hebben we ook zoals te zien is op foto 2 gedaan bij de voetjes. Door deze constructie blijft het karton goed stevig staan. Op foto 3 is de achterkant te zien zoals het erin geschoven is. En op foto 4 is de zijkant te zien,


















woensdag 15 oktober 2014

Narren, dwazen en zachte zolen - Zacht masker make

Ook bij beeldende vorming hoort textiel. Wij hebben de opdracht gekregen om een zacht masker te maken van lappen en stof. Lekker creatief en ook erg mooi geworden!

Laten we beginnen met een lap stof uit te zoeken en daarin een vorm te knippen

Zo, hier is een vorm uitgeknipt, het lijkt op niks maar wacht maar tot de volgende stap!

Naaien, ja! Wij naaien de randen aan elkaar zodat je een soort van gat in het midden krijgt waardoor je dit masker zo op kunt zetten 

 We zijn al wat stappen verder maar hier zie je dat er al een leuke strik op zit en zit de opening van onder. Versierd met wat leuke kralen op de strik!

Eindresultaat!


Breuken en Hele getallen

Ook breuken ontbreken niet bij een juffrouw! Om een beetje kennis te maken met de domeinen hebben wij een poster gemaakt met wat je kunt tegenkomen bij breuken en hele getallen